Slané kešu oříšky
Každého občas honí mlsná. Někteří z nás jsou více na sladké a některé zase mnohem více potěší slaná chuť. Ať tak či onak, obzvlášť v dnešní době se snažíme sáhnout po něčem zdravém, čímž se výběr sice omezí, ale i ze zdravé nabídky je možné vybrat si tak, abyste si pochutnali. Snad nejlepší volbou je sušené ovoce a oříšky. Pokud je chuť na sladké natolik neúprosná, že nemůžete odolat, je pro Vás vhodné zvolit si různé druhy máčené v čokoládě, karamelu nebo jogurtu.
Ale pokud již máte vůli natolik vycvičenou, že jste schopni se do velké míry sladkého vzdát, můžete sáhnout po klasickém sušeném ovoci a naturálních oříšcích. Co potom ale s chutí na slané? I to Vám mohou pomoci vyřešit oříšky. Pokud se různé druhy opraží na rostlinném oleji spolu se solí nebo jakýmkoli jiným kořením, vznikne úžasná dobrota, u které Vám jeden oříšek nebude stačit. Jedním z nejoblíbenějších druhů ke slané úpravě jsou kešu ořechy. Ty pro svou krémovou, máslovou chuť jsou oblíbené jen tak, jako pochutina, ale i jako základ pro výrobu různých veganských produktů (mléko, jogurty, …). Přesně tady naleznete to, co hledáte. Kešu pražené solené Vesela-veverka jsou zajímavé nejen svým všestranným využitím, ale také i tím, jak rostou.
Ořechy plodí strom vysoký 10 až 12 metrů, který se nazývá ledvinovník západní. Jedná se o stálozelenou rostlinu z Brazílie, dnes je ale běžně k nalezení v Indii i Vietnamu. Tento strom krásně kvete a teprve z tohoto květu vyrůstá nepravý plod připomínající papriku (odborně se mu říká kešu jablko). Na spodní straně každého jablka je pak zavěšen jeden kešu ořech, z odborného hlediska jde o jedlou nažku. Jediný strom je schopen vyplodit 40 až 50 kg ořechů. Právě u Veselé Veverky naleznete širokou nabídku nejen ořechů, ale i sušeného ovoce. Stačí si stránky jednou rozkliknout a už se Vám budou sbíhat sliny.